Home > Nieuws > D-TV: 'Discussie over OKSV en TOG blijft'

Nieuws

D-TV: 'Discussie over OKSV en TOG blijft'

OVERLANGEL - Twee sportclubs op één terrein? In Overlangel zien ze dat met TOG en OKSV graag gebeuren. Het enthousiasme binnen de gemeente Oss is echter wat minder groot. En dat kan op weinig begrip rekenen in Overlangel.

Voetbalclub OKSV, korfbalclub TOG, de klankbordgroep Neerloon-Overlangel-Keent én Dorpsraad Herpen zien de twee sportclubs graag op één terrein. Willy van der Loop merkt namens de klankbordgroep dat de gesprekken met de gemeente Oss niet vlot verlopen en merkt naar eigen zeggen dat de gemeente A zegt, maar niet B. "Ze vinden het geweldig als clubs samenwerken, maar ze willen er geen cent aan uitgeven", zegt hij.

850.000 euro
Volgens wethouder Frank den Brok zou een constructie met TOG en OKSV de nodige centen kosten, mede doordat het niet opgenomen is in de voorzieningenkaart van Herpen waar de gemeente samen met de inwoners van de dorpen aan heeft gewerkt. "Er zijn twee opties. De ene is bij OKSV uitbreiden en een ontmoetingsfunctie toevoegen, dat kost ongeveer 500.000 euro. De ander is bij TOG en die kost 850.000 euro. Dan moet er nog het nodige gebeuren."

Herpinia
Volgens Van der Loop voelt OKSV zich gedwongen om de samenwerking te zoeken met voetbalclub Herpinia (waar OKSV al wat jeugdvoetbal betreft al mee samenwerkt) in plaats van met TOG. Volgens sportwethouder Kees van Geffen is dat niet waar. "Er zijn afspraken gemaakt in het verleden met alle clubs. Daarnaast is de regiegroep voetbal bezig om het voetballandschap van 2025-2030 in beeld te brengen." Na de zomervakantie praten de partijen verder.

Bekijk video

Bron: D-TV