Home > Nieuws > D-TV: 'Politiek wil praten over OKSV en TOG'

Nieuws

D-TV: 'Politiek wil praten over OKSV en TOG'

OSS - Een meerderheid van de Osse politiek wil dat de gemeente goed kijkt naar de mogelijkheid om sportclubs OKSV en TOG in Overlangel samen te voegen. Dit bleek donderdagavond tijdens een commissievergadering op het gemeentehuis.

Het samenvoegen van de voetbalclub en korfbalvereniging is een wens van de klankbordgroep Neerloon, Overlangel en Keent (NOK) en de Dorpsraad Herpen. “We willen de leefbaarheid in onze dorpen in stand houden en veilig stellen”, aldus Willy van der Loop van NOK. “De sportlocaties zijn afgeschreven en moeten vervangen worden. Als we samengaan kunnen we ook meteen de sportkantine als gemeenschapsruimte inrichten, want die hebben we nu niet.”

'Een noodkreet'
Van der Loop stuurde daarom eind april een brief naar de gemeente, of een ‘noodkreet’ zoals hij het zelf noemde. Maar het onderwerp werd eerder ook al aangekaart, onder meer tijdens het opstellen van de voorzieningenkaart van de kernen. Hierin staat wat voor voorzieningen er nu zijn en waar in de toekomst behoefte is.

De politieke partijen VDG, SP en D66 wilden daarom dat er over gesproken zou worden tijdens deze vergadering. Ze vonden vanavond bijval van onder meer het CDA, BeterOss en GroenLinks.

Wethouder verbaasd
Wethouder Frank den Brok was enigszins verbaasd over de vraag vanuit de politiek omdat de samenvoeging niet is opgenomen in de voorzieningenkaart. Dit omdat er tijdens het opstellen daarvan volgens hem nog gekeken werd naar een samenwerking tussen OKSV en Herpinia. Dit deden ze eerder al met de jeugdteams, maar dat is vorig jaar gestopt.

'Kan niet zomaar'
“We hebben een beleid vastgesteld en de eerste de beste brief komt nu binnen en de raad roept meteen: ja, dat gaan we doen!”, aldus Den Brok. “Dat kunnen we als gemeente niet zomaar even betalen.” De wethouder zei wel in gesprek te blijven met NOK en de dorpsraad. “We moeten goed blijven praten en kijken wat nu echt nodig is.” De VVD en PvdA konden zich vinden in de woorden van de wethouder.

Bron: D-TV